Hoofd Verkoopmanagement

40 uur Amsterdam Verkoop & Gebiedsmarketing
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Heb jij een scherp en commercieel oog voor vastgoed en verkoopstrategieën? Ben je een inspirerend leider en staat resultaat daarbij voorop? Wil jij de rechterhand worden van de directeur Verkoop & Gebiedsmarketing?

De afdeling Verkoop & Gebiedsmarketing is het commerciële hart van de organisatie. De afdeling bestaat uit 2 e-businessmanagers, een team Content en team Verkoop. Het team Verkoop bestaat uit 28 hoogopgeleide professionals die centraal worden aangestuurd en werken vanuit de 4 regiokantoren. De afdeling is verantwoordelijk voor de verkoop van de woningen die door BPD en zijn partners worden ontwikkeld, en voor de tevredenheid van klanten over het proces van aankoop tot en met oplevering. Door de toegenomen digitalisering van het verkoopproces kan er steeds beter worden ingespeeld op de wensen van de klant en is de invloed van data steeds meer betrokken bij de klantgerichte ontwikkeling van woningen. De afdeling groeit en hierom zoeken we een ervaren persoon met een scherp en commercieel oog voor vastgoed en verkoopstrategieën. Een inspirerend leider die aandacht geeft aan de mensen in het team en daarbij het resultaat voorop zet.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Koen Vermulst
Recruiter bij Dux Nova
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

Als Hoofd Verkoopmanagement geef je hiërarchisch leiding aan de junior en medior verkoopmanagers (ca. 10-12 fte). Je monitort de verkoopprocessen van de medewerkers die aan jou rapporteren en begeleidt en motiveert hen waar nodig. Het mede opstellen en bewaken van verkoopbudgetten, formuleren en uitvoeren van het verkoopbeleid en het zorgdragen voor de planning, voortgang en organisatie van een adequaat verkoopproces behoren tot je verantwoordelijkheden. Bovendien zie jij toe op een juiste kwantiteit en kwaliteit van medewerkers op jouw afdeling.

Ook neem jij deel aan de overleggen van team E-commerce. Hierbij stem je regelmatig af met interne stakeholders over optimalisaties en andere lopende ontwikkelingen wat betreft het digitale verkoopplatform. Je houdt de bedrijfsvoering op de hoogte over de innovaties en veranderingen in de digitale platformen en bent hierbij verantwoordelijk voor een goede doorvoering van het verkoop- en e-business beleid. Ook heb jij een rol als sparringpartner bij besluitvorming omtrent dit beleid en rapporteer en adviseer je over de te behalen doelstellingen van de afdeling aan de Directeur Verkoop en Gebiedsmarketing.

BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

  • Je hebt een relevante hbo of wo-opleiding afgerond in de richting van vastgoed & makelaardij, bedrijfskunde, commerciële economie of management, economie & recht.
  • Je hebt minimaal 10 jaar tactisch operationele ervaring met (online) marketing en de verkoop van vastgoedprojecten. Denk hierbij aan het zelfstandig bepalen van een goede verkoopstrategie en het schrijven van efficiënte verkoopplannen en marketingadviezen.
  • Je beschikt over de nodige managementervaring, bijvoorbeeld het hiërarchisch of functioneel aansturen van professionals en/of projectteams.
  • Je hebt goede kennis van de (woon)vastgoedmarkt in Nederland en daarmee samenhangende wet- en regelgeving.
  • Je bent klantgericht, sociaal en beschikt over een goede dosis overtuigingskracht. Bovendien weet jij jezelf snel een gloednieuwe rol eigen te maken.

Dit bieden wij jou

  • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
  • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
  • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over de vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Koen Vermulst van Dux Nova. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over werken bij BPD. Ben je een interne kandidaat? Solliciteer dan direct en stuur je up-to-date cv en motivatiebrief naar hrbpd@bpd.nl.

Voor zowel interne als externe kandidaten wordt de eerste gespreksronde door Koen Vermulst gedaan en aansluitend door Jessie Wagenaar (directeur Verkoop & Gebiedsmarketing) en Hanneke van den Brom (HR Adviseur). Een assessment is een verplicht onderdeel van de procedure. Naar verwachting vinden de eerste gespreksrondes eind oktober plaats. De vacature staat open totdat de juiste kandidaat is geselecteerd.

Stefan Bouwman over werken bij BPD
BPD is een toonaangevende projectontwikkelaar waar we veel innoveren, zeker op het gebied van verkoop en gebiedsmarketing. Door de verschillende en unieke (nieuwbouw)projecten is mijn werk divers, uitdagend en vooral leuk. Ik word hier uitgedaagd en blijf mezelf ontwikkelen

Als verkoopmanager zorg ik ervoor dat projecten op de juiste manier in verkoop worden gebracht. Tijdens de verkoopperiode richt ik me voornamelijk op zaken die nodig zijn om het project succesvol te verkopen. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het bepalen van een verkoop- en prijsstrategie, marketing, aansturing van makelaars en contact met kopers.

Ik ben trots dat ik mag werken voor een toonaangevende projectontwikkelaar waar we veel innoveren. Mijn werk is divers en uitdagend, met veel mooie en unieke projecten. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte om je verder te ontwikkelen, door bijvoorbeeld een opleiding te volgen. Daarnaast is de werksfeer goed en wissel ik veel kennis uit met mijn collega’s.

Stefan Bouwman
Stefan Bouwman
Verkoopmanager
Mail Stefan Bouwman

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Koen Vermulst
Recruiter bij Dux Nova