Senior Procescontroller

32-40 uur Amersfoort Procescontrol
BPD nieuwbouw voor gezin met oudere kinderen

Weet jij altijd het overzicht te bewaren? Ben jij een ster in het opzetten en bewaken van processen? Wil jij bijdragen aan uitdagende projecten bij de grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland en Duitsland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als senior Procescontroller ben je in de volle breedte betrokken bij de gebiedsontwikkelingen. Je bent onderdeel van een projectteam en verantwoordelijk voor de voortgangsbewaking van complexe en uitdagende gebiedsontwikkelingen, contractvorming, en het proces met betrekking tot (interne) besluitvorming. Dat is de kern van je rol, in een organisatie waar ondernemerschap, resultaatgerichtheid, samenwerking en wendbaarheid centraal staan.

Interesse?

Neem contact op met onze recruiter als je meer wilt weten over de functie

Gerben Bakker
Recruiter bij Vital Select
Solliciteren

Wat ga jij doen bij ons?

Je bent als senior procescontroller, onderdeel van de diverse projectteams in de regio. Samen met deze teams ben jij mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van locaties en gebieden. Als procescontroller richt je je binnen het team primair op procesbewaking van de projecten. Denk hierbij aan zaken als contractvorming, besluitvorming en het onderhouden van contacten met externen (samenwerkingspartners, aannemers, gemeenten en notarissen).

De procescontroller adviseert verder proactief en ondersteunt de ontwikkel- en projectmanagers rondom juridische en fiscale vraagstukken met betrekking tot projecten. Dat betekent dat je in elke fase van de ontwikkeling actief zal zijn, van initiatief tot overdracht. Je hebt in elke fase contact met verschillende interne en externe stakeholders. Je zorgt dat zij hun deadlines halen om de volgende stap te kunnen maken met het team. 

Naast je inhoudelijke procescontrol op projectniveau draag je zorg voor correcte en up to date managementrapportages. Bijvoorbeeld over de opbouw van de portefeuille in soort en zwaarte, de omvang van de portefeuille in relatie tot de capaciteit van de organisatie, en differentiatie van de portefeuille in relatie tot risico en rendement. Je signaleert hiermee knelpunten binnen projecten, je doet voorstellen ter verbetering, en coördineert de implementatie van de daaruit voortvloeiende besluiten.

BPD nieuwbouw voor gezin met oudere kinderen

Dit ben jij

 • Afgeronde HBO (of WO) opleiding, bij voorkeur bij voorkeur met als studierichting handel, economie, technische bedrijfskunde of vastgoed en makelaardij.
 • Je hebt een bedrijfskundige achtergrond met affiniteit voor juridische-, financieel-economische-, fiscale- en financieringsaspecten.
 • Je hebt ongeveer 7 jaar relevante werkervaring. Bijvoorbeeld als projectassistent met een notariële achtergrond of een functie op het gebied van bewaking en optimalisatie van bedrijfsprocessen.
 • Je bent proactief en altijd gericht op het behalen van resultaten, en in staat in te grijpen bij tegenvallende resultaten.
 • Je bent een netwerker. Het leggen en onderhouden van interne en externe contacten gaat je makkelijk af.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • Gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij regelmatig de mogelijkheid aan om mee te doen aan een preventief medisch onderzoek.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.  Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken wonen waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Gerben Bakker van Vital Select of benader hem telefonisch via 06-2937933. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Berry Evers over werken bij BPD
In mijn werk bij BPD krijg ik de kans om me te richten op complexe gebiedsontwikkelingen. De uitdagingen die hier liggen en verantwoordelijkheid die ik hierin krijg, zorgen ervoor dat ik het beste uit mezelf kan halen
Berry Evers
Berry Evers
Senior Projectmanager
Mail Berry Evers

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Neem contact op met onze recruiter als je meer wilt weten over de functie

Gerben Bakker
Recruiter bij Vital Select